Demokratska fronta odgovorila Vulinu: Na Drini će uskoro biti NATO granica

Vijesti 23. dec 201907:14 > 07:15
N1

Demokratska fronta sinoć je poručila ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu da će uskoro NATO granica biti na Drini.

Iz DF su poručili da “savršeno dobro razumiju biblijsku poruku koja kaže ne čini drugome što ne želiš da čine tebi”.

“Nećemo činiti Vulinu ono što je njegov uzor zločinac Slobodan Milošević činio građanima Bosne i Hercegovine i državi Bosni i Hercegovini vršeći genocid i agresiju”, kazali su u DF-u i dodali:

“Međutim, Vulin mora znati da je granica između Republike Srbije i države Bosne i Hercegovine na rijeci Drini, a uskoro će to biti i granica između NATO saveza i Srbije, ukoliko u Srbiji ne dođu pameti pa i sami uđu u NATO”.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u intervjuu za Radio televiziju Kosova izjavio je da uprkos tome što ne postoji obostrano priznavanje između Bosne i Hercegovine i Kosova, to je “faktički završen posao”.

“Kako sada stvari stoje, moramo da sačekamo, iako nemam dilemu da je Kosovo nezavisna država”, rekao je Komšić za RTK.

Njegova izjava izazvala je reakciju srbijanskog ministra odbrane Aleksandra Vulina koji je jučer poručio kako “bošnjački predstavnik u Predsjedništvu BiH nije imao priliku da nauči drevnu srpsku mudrost – ne čini drugima on što ne želiš da čine tebi”.

“Uprkos tome što ne postoji obostrano priznanje između Republike Srpske i Srbije, to je faktički završen posao. Kako sada stvari stoje, moramo da sačekamo, iako nemam dilemu da je Republika Srpska nezavisna država`. Ovo nije moja izjava. Ja poštujem Dejtonski sporazum i Bosnu i Hercegovinu. Ovo je izjava Komšića u kojoj sam umjesto Kosova stavio Republiku Srpsku”,kazao je Vulin.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad