Komisija podržala kandidate za ministre i zamjenike u Vijeću ministara BiH

Vijesti 23. dec 201911:59 > 12:04
N1

Sa sedam glasova za, četiri protiv i jednim suzdržanim Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara podržala je predložene ministre i zamjenike.

Na sjednici nije bilo Mlađena Božovića, kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice, je odgovor iz SIPA-e o njegovoj provjeri nije još stigao, javlja reporterka N1 Tina Jelin – Dizdar.

 Podsjećamo, pored predsjedavajućeg Zorana Tegeltije SNSD će imati još dva ministra u Savjetu ministara Bosne i Hercegovine, Vojina Mitrovića na poziciji ministra transporta i komunikacija BiH, dok bi Staši Košaracu trebalo pripasti mjesto ministra za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH.

HDZ BiH predložila je dva ministra iz prošlog saziva na istim pozicijama – Vjekoslava Bevandu za ministra finansija, Josipa Grubešu za ministra pravde BiH te novo lice Ankicu Gudeljević za ministricu civilnih poslova BiH

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić ponovo je predložen za ministra sigurnosti BiH i jedini je lider stranke koji je ujedno i ministar. Sifet Podžić iz DF-a kandidat je za ministra odbrane BiH, dok SDA dobija samo jednu ministarsku poziciju – Bisera Turković kandidatkinja je za ministricu vanjskih poslova BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad