Tužiteljstvo BiH predložilo pritvor za Armena Dželka, pripadnika ISIL-a

Vijesti 23. dec 201912:55 > 12:58
N1

Tužitelj iz Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Armena Dželka, rođenog 1990. godine u Sarajevu.

Određivanje mjere pritvora predloženo je iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a), b), c) i d) ZKP BiH.

U odnosu na navedenog osumnjičenog tužiteljstvo provodi istragu i tereti ga da je od 2013. godine, pa sve do sloma struktura tzv. “ISIL-a”, bio pripadnik jedinica u okviru terorističke organizacije “ISIL”, koja je rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a, proglašena terorističkom organizacijom.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni Dželko bio je pripadnik “ISIL-a”, sve do konačnog sloma te terorističke organizacije na području Sirije, kada je zarobljen od koalicijskih snaga, a u borbama na području Sirije, više puta je ranjavan.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, koji će svjedočiti o njegovom boravku i ratovanju u Siriji, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti kazneno djelo, te opasnosti da bi njegovo puštanje i boravak na slobodi, mogli izazvati uznemirenost građana i javnosti.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u tom predmetu, saopćeno je iz tog tužiteljstva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad