Šarović: Ti, Milorade, si nosilac najveće izdaje za RS

Vijesti 23. dec 201920:35 > 20:41
Srna

"Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je akter jedne od najvećih izdaja interesa Republike Srpske i on lično je nosilac te aktivnosti", kazao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović obraćajući se na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj je razmatrana informacija o Programu reformi BiH koji je danas poslan u sjedište NATO-a.

„Vi ste gospodine Dodik glavni krivac i ključni učesnik ove istorijske prevare na račun Republike Srpske. Vi ne govorite istinu i manipulisali ste sa njom radi ličnih i partijskih interesa. Vi ste to uradili i to mora neko da vam kaže “, rekao je Šarović.

Vi ste, poručio je Šarović Dodiku, svojom odukom duboko zakoračili i trasirali put Bosne i Hercegovine i entiteta Republike Srpske u NATO.

„Pokušaj da se dokument na koji je Dodik stavio potpis prikaže kao da nije u pitanju ANP, uz tvrdnju da je to nešto sasvim nebitno, je u suštini obmana javnosti. Sama promjena naziva dokumenta nema suštinskog značaja kada se u oba dokumeta govori o istim stvarima“, pojasnio je Šarović.

On je Dodika upitao zašto se u ovom dokumentu nigdje ne spominje vojna neutralnost.

„Ako se pažljivo čita dokument koji je Dodik potpisao u budućnosti su u pitanje dovedeni i status Republike Srpske i mnoge njene institucije“, upozorio je Šarović.

On je rekao da su ingerencije Republike Srpske sa nakon potpisivanja ovog dokumenta, kada je u pitanju sistem odbrane, definitivo prekinute i da je sada sve u rukama Predsjedništva BiH i Paralmentarne skupštine BiH.

„NATO nije insistirao na ovom dokumentu i to je nama dato na volju. Ako je u pitanju reforma odbrane mogili smo tu reformu da raspravimo i ovde u domaćim institucijama. Ako je to što je potpisano u dokumentu „Program reformi“ tako neznačajno i benigno, kao što Dodik tvrdi, zašto ste ga onda poslali u NATO“, upitao je lider SDS.

Šarović je istakao da je Milorad Dodik potcijenio Narodnu skupštinu i cijelokupnu javnost Republike Srpske i poručio da politika varanja, koju Dodik vodi, mora doživjeti poraz.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad