Nakon SDS-a i poslanici PDP-a napustili posebnu sjednicu NSRS

Vijesti 23. dec 201923:19 > 23:21
N1

Poslanici PDP-a napustili su večeras zasjedanje Narodne skupštine RS-a u znak protesta jer, kako su naveli, ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lučak napao je njihovog poslanika Draška Stanivukovića.

“Došli smo u situaciju da jedan ministar napadne narodnog poslanika. Tražili smo da se sjednica prekine i da premijer RS smijeni Lukača. To nije uvaženo i Klub poslanika u znak protesta neće učestvovati u daljem radu i dalje tražimo odgovornost Lukača”, rekao je šef ovog poslaničkog kluba Perica Bundalo.

Kaže da ovo što se dešavalo u parlamentu večeras namučniji događaj otkako postoji.

Prethodno je i Klub Poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a napustio zasjedanje entitetskog parlamenta u vezi s informacijom o Programu reformi, jer se, kako je naveo šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić, ne osjećaju bezbjedno.

S tim u vezi, kritikovao je ponašanje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika te ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukača.

U sali su ostali poslanici u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović te Darko Babalj.

U Narodnoj skupštini RS-a večeras je došlo do incidenta između ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukača i poslanika PDP-a Draška Stanivukovića, koji je imao i verbalnu prepirku i s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad