Vogošća: Ukradenim vozilom napadnuti policajci, vozač ranjen

Vijesti 03. maj 201513:50 > 13:53
Facebook

Nešto prije ponoći, u subotu, 2. maja 2015. godine, na području Općine Vogošća odvijala se prava drama, a pritom je korišteno i vatreno oružje.

Policijski službenici primijetili su vozilo marke BMW, prethodno ukradeno sa Ilidže. Dvije osobe nalazile su se u automobilu, te su odbili stati na policijski signal.

Potom su pokušali pregaziti policajce koji su bili na licu mjesta, a jedan od počinitelja krivičnog djela je držao vatreno oružje upereno ka policajcima, stoji u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Policajci su ispalili nekoliko hitaca prema vozilu, a vozač je automobilom dvojicu policajaca uspio zahvatiti, nanijevši im lakše tjelesne povrede.

U saradnji sa Centrom javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, MUP KS je identifikovao osumnjičenog P.M, rođenog 1988. godine, koji se nešto ranije prijavio u bolnicu Kasindol, sa povredama nanesenim vatrenim oružjem.

P.M. se trenutno nalazi u bolnici pod konstantnom policijskom prismotrom, a iz MUP-a KS je još saopšteno da se radi na potunom rasvjetljavanju krivičnog djela.