SDP BiH: Osuda postupka Dragana Lukača, smijenite ga

Vijesti 24. dec 201908:57 > 08:58
N1

SDP BiH najoštrije osuđuje fizički napad Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, na zastupnika u skupštini entiteta RS, Draška Stanivukovića. Razlika u mišljenjima nikako ne može biti osnova za nasilničko ponašanje, naročito ne za parlamentarnom govornicom, saopćeno je danas iz SDP-a.

”Pozivamo sve političke subjekte da osude ovo kabadahijsko ponašanje, a posebno SNSD koji treba i da se ogradi od postupka svog dugogodišnjeg ministra.

Neovisno o motivima i stavovima, parlamentarne stranke i njihovi zastupnici na svim razinama u Bosni i Hercegovini imaju pravo propitkivati i tražiti tačne informacije o načinu i principima uspostave državne vlasti, koji su držani daleko od očiju javnosti.

Tražimo da Dragan Lukač podnese ostavku na funkciju koju obnaša, a ukoliko to sam ne uradi da bude smijenjen i razriješen dužnosti.

Usljed ovog i niza drugih nedavno zabilježenih slučajeva pritiska na javnost, novinare, intelektualce i društvene analitičare, uz nerijetko korištenje prizemnih kvalifikacija i huškačkog jezika, pozivamo sve političke subjekte na njegovanje kulture dijaloga i uljuđene komunikacije i razmjene mišljenja i argumenata u javnom diskursu”, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad