U toku velika potraga za Antom Josićem

Vijesti 24. dec 201910:59 > 11:01
FUCZ

Na zahtjev Kantonalne uprave Civilne zaštite Posavskog kantona (Orašje) i Službe za civilnu zaštitu Općine Domaljevac-Šamac, Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) je jutros na područje ove općine uputila timove obučene za potrage i spašavanja, tri potražna psa sa vodičima, bespilotne letjelice (dronove) sa posadom i opremu za spašavanje na vodi i pod vodom, saopćeno je jutros iz Civilne zaštite.

”Pripadnici FUCZ, njih 35, jutros su se uključili u potragu za nestalim 67-godišnjim Antom Josićem nastanjenim u Josićima na području općine Šamac-Domaljevac. Njegov nestanak su Policijskoj stanici Domaljevac-Šamac, prije tri dana (21. decembra) prijavili članovi porodice nestalog Josića”, saopćeno je.

Josić je posljednji put viđen u subotu poslijepodne kada se udaljio od porodične kuće u nepoznatom pravcu. Od tada su za njim tragali porodica, mještani i lovci ali potraga, nažalost, nije dala rezultate.

Jedan tim FUCZ već sinoć se uputio u Domaljevac Šamac gdje su prije potrage na terenu prikupljene informacije od porodice i prijatelja. Nestali je na sebi imao tamno plavu trenerka, plavu majicu dugih rukava preko koje je bio šareni prsluk i duboke zelene gumene čizme na nogama.  Molimo sve građane da, ako primijete nestalog, ili imaju bilo kakva saznanja, o tome obavijeste CZ ili najbližu policijsku stanicu, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad