Vukanović poručio: Ništa od četvrtka neće biti isto…

Vijesti 24. dec 201912:45 > 12:55
N1

Nebojša Vukanović, poslanik Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kazao je danas da od četvrtak ništa neće biti isto pozivajuć građane na proteste u Banjaluci.

Komentarisao je događaje u Narodnoj skupštini Republike Srpske i potez ministra policije Dragana Lukača koji je udario poslanika PDP-a Draška Stanivukovića.

”Prosto nevjerovatno, koliko je nisko pao. Vidite da su potpuno nekontrolisani, ide prema ludilu i da stvari mogu izmaći kontroli. Iza nas je potrebno da stane narod. Uvjeren sam da narod prepoznaje našu iskrenost, usprostavljamo se njihovoj sili. Tražimo samo da budemo jedno normalno društvo. Kad sam mu rekao jučer, sjedi na avion i bježi dok je vrijeme, on (Milorad Dodik) je potpuno izgubio razum. Pozivam narod, i ako narod ustane i ako ljudi kažu dosta je nasilja. Dođite i stanite ispred nas, dajte nam podršku. Kad god je narod ustao, oni su se povukli. Možda neka vrsta Božićnog ustanka. Pozivam sve građane Republike Srpske da dođu u četvrtak i siguran sam da više stvari neće biti iste”, ispričao je Vukanović.

Jelena Trivić iz PDP-a također je kritikovala potez Dragana Lukača. Poručila je da nema opravdanja.

‘Nikakvog opravdanja nema za onu scenu koju smo vidjeli. Svi izgovori su još gori od onog što se desilo. Ko god pokuša naći opravdanje, taj je saučesnik. Sve može, riječ izleti, ali fizičko nasilje u Narodnoj skupštini je viđeno prvi put jučer i mi to želimo da osudimo. Pozivam građane Republike Srpske iz svih gradova, da nam se pridruže u četvrtak u 6 sati i to ne samo zbog incidenta već i zbog činjenice da smo bili spriječeni da kažemo šta mislimo o najvažnijoij temi u Republici Srpskoj u ovom momentu”, rekla je Trivić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad