Policija o dešavanjima u NSRS i incidentu između Stanivukovića i Lukača

Vijesti 24. dec 201915:26 > 15:29
N1

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su upoznati sa sinoćnjim dešavanjima u Narodnoj skupštini Republike Srpske , te u skladu sa tim utvrđuju činjenice i okolnosti u vezi sa navedenim događaj, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Također, nije zaprimljena prijava od narodnog poslanika Draška Stanivukovića u Policijskoj upravi Banjaluka, vezano za navedeni događaj.

Sa 52 glasa “za” i tri “protiv”, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske nakon višesatnog zasjedanja usvojili su u utorak, 24. decembra, zaključke o Informaciji o dokumentu “Program reformi BiH”, usvojenom na vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH, koji je dan ranije proslijeđen u sjedište NATO u Brisel.

Sjednicu je pratila burna rasprava tokom koje je došlo i do incidenta kada je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač fizički napao poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) Draška Stanivukovića, poslije čega su poslanici te i Srpske demokratske stranke (SDS) napustili skupštinsku salu.

Lukač je fizički nasrnuo na Stanivukovića zbog, kako je rekao, zastavica NATO koje je opozicija donijela u skupštinsku salu.