Draško Stanivuković: Kako se baviti pitanjem NATO-a

Vijesti 25. dec 201920:24 > 20:29
N1

"Mi smatramo da pitanje ANP-a i NATO-a se mora raditi konsenzusom tri naroda. Smatram da nije mudro da bilo gdje na Balkanu postoji vojna granica", poručio je poslanik PDP-a u NSRS Draško Stanivuković prilikom gostovanja u večerašnjem Pressingu na N1.

Upitan da li je očekivao udarac od Dragana Lukača, Stanivuković je kazao:

“Nisam se nadao da će me udariti. Stao sam ispred njega sa spuštenim rukama, udario me u dio usta, otišao sam u Hitnu i dobio potvrdu da imam unutrašnje krvarenje kod zuba”, poručio je i dodao:

“Činjenica je da ja nisam lopov, da nemam nedjela, činjenica da me u toku ove sedmice porodica Dodik tužila za klevetu, tako sam dobio informaciju, zbog toga što sam govorio o firmi Pro-Inter i tenderima. 800 hiljada KM je jedan taj tender, realna vrijednost je 100 hiljada KM. Ja nisam ljubomoran da neko ima, ali ne može neko da ima na bazi zloupotrebe svog službenog položaja i funkcije i samo jedna firma dobija tendere. Zato sam donio čokolade i rekao ‘otkinite dio čokolade i vašem sinu ide 60 posto'”.

Ističe da njegovi potezi i sve što radi u političkom smislu su “reakcija”.

“Ovo sve što mi radimo je reakcija. Ja nemam drugog načina da radim, ja živim u diktatorskom sistemu. Ja sam rob, borim se za slobodu, ali nisam svojom voljom postao. Njihovi poslanici su sluge, dobrovoljno su pristali da služe diktatorskom sistemu. Kako je došlo do ovog na NSRS? Dali su nam lažni dokument, pojedine stranice su izbačene. Mi smo tražili povredu Poslovnika, je li ja treba da budem cica maca koja šuti?”, kaže i dodaje:

“On bi nas svojom politikom učlanio u ‘Ljubitelje dinosaura’ samo da sebe sačuva na vlasti. Ovo je njegovo spašavanje od sankcija Amerike. Da li je vama normalno da je potpisao dokument a nije vidio ni sa jednom strankom u RS? On je ovo uradio jer je shvatio poruku da će mu produžiti sankcije”.

“Fokus onog o čemu pričamo je izdaja građana u RS. Osvojio je toliko glasova bazirano na ‘ne-NATO politici’. Mi prvenstveno govorimo o izdaji. Izdao je sopstveni narod. U tom dokumentu ne postoji RS, u tom dokumentu je već ukinuta RS. Ja nikad nisam negirao postojanje ove zemlje, on je to činio”, dodaje Stanivuković.

Jeste li vi za NATO?

Ja sam da u ovoj zemlji prije nego bilo koga osudim čujem njegovo mišljenje. Mi smatramo da pitanje ANP-a i NATO-a se mora raditi konsenzusom tri naroda. Smatram da nije mudro da bilo gdje na Balkanu postoji vojna granica. Zemlje koje čine Balkan. Ja nisam protiv saradnje sa NATO-om, nije dobro da postoji ta granica, to je strateški cilj naroda kojem ja pripadam. Ne možete biti predstavnik BiH i ne gledati kakve će to posljedice imati za region”, smatra on.

“Pogrešna je misao da idemo u EU da nam bude bolje. Mi trebamo raditi za dobro ove zemlje i onda smo svugdje dobrodošli. Jesmo li samostalni? Što se tako ne ponašamo? Kreiramo našu politiku i naše stavove? Dobre ljude i dobru zemlju hoće sve druge”, dodao je Stanivuković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad