Stanivuković za N1: Dodik bi igrao sambu, valcer i kolo samo da ostane na vlasti

Vijesti 25. dec 201920:45 > 20:48
N1

"On je igrač da ostane na vlasti; igrao bi i sambu i lambadu, kolo i valcer, igra sve igre da ostane na vlasti. Došao na NATO tenkovima, pa onda postao 'srbenda' jer je vidio da ta priča prolazi", kazao je u večerašnjem Pressingu na N1 Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NSRS.

Bojite li se težeg napada?

“Da, zato ću Tužilaštvu podnijeti krivičnu prijavu. Mene ništa ne iznenađuje, vidjeli ste šte je bilo Begiću, pretuku te u policiji i kažu da si pao niz stepenice”, kazao je Stanivuković za N1.

Kongres nazvao Dodika glavnim ruskim igračem?

On je igrač da ostane na vlasti; igrao bi i sambu i lambadu, kolu i valcer, igra sve igre da ostane na vlasti. Došao na NATO tenkovima, pa onda postao ‘srbenda’ jer je vidio da ta priča prolazi. Ko se mača lati, od mača strada, jer taj njegov mač je sa dvije oštrice. Ovo je on napravio svoj politički dogovor da on opstane“, istakao je i dodao:

Sutra će biti ogromna podrška na protestima. Očekujem podršku. Nemojte da ispustimo ovo, ovo nije normalno. Mi smo to tražili“. 

VEZANE VIJESTI

Dodao je da kako vrijeme protiče, politika vladajućih se “demaskira”.

Imam preko 30 prekršajnih prekršaja jer sam glasno govorio. Kako vrijeme protiče sve se njihovo demaskira? Neko kaže “Vidite nije bilo Nove godine”, neko kaže “Roditelji su rekli teške riječi”, a ako se vratimo na izvor, izvor kaže “njemu je dijete ubijeno”. Sve ovo što mi radimo u skupštini, naša galama, naša borba je naša samoodbrana, posljednjeg bastiona ljudskog dostojanstva“. kazao je poslanik PDP-a u NSRS Draško Stanivuković.

Potom se još jednom osvrnuo na dešavanja nakon okršaja u NSRS prilikom susreta sa Miloradom Dodikom u restoranu.

Kada je rekao svom obezbjeđenju “Deder ga”, kakva je to vrsta seljanizma. O čemu pričamo? Je li to novi pravac književnosti? Znate šta je njihov problem? Problem je što njihov autoritet za nas ne važi“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad