Lukač o večerašnjim okupljanjima u Banjaluci

Vijesti 26. dec 201912:28 > 12:35
N1

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, kazao je danas u Banjaluci da će svi koji eventualno pokušaju izazvati incidente na večerašnjim okupljanjima u ovom gradu - biti sankcionisani.

On je na pitanje reporterke N1 Anđelke Marković da prokomentariše večerašnje okupljanje građana u gradu na Vrbasu, Lukač je rekao da svi imaju pravo na skup.

Za održavanje mitinga Policijskoj upravi Banjaluka predalo je više udruženja veterana odbrambeno – otadžbinskog rata koji će se večeras okupiti. Neće biti dozvoljeno bilo kome da šeta i da izaziva incident. Svi imaju pravo u skladu sa zakonom da zatraže održavanje skupa. Odobren je i jedan i drugi skup. Sve mora proteći mirno i dostojanstveno”, poručio je Lukač.

Policijskoj upravi Banjaluka, podnesena su dva zahtjeva za održavanje javnog skupa za dan 26. decembar sa početkom u 18 časova u parku Mladen Stojanović, saopćeno je jutros iz Policijske uprave Banjaluka.

Kako je saopćeno, ”jedan zahtjev upućen je od narodnih poslanika Narodne skupštine Republike Srpske Draška Stanivukovića, Jelene Trivić i Nebojše Vukanovića a drugi zahtjev uputilo je Udruženje ”Čast otadžbine” Beograd”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad