Džaferović poručio: Završiće na isti način ukoliko se ne odreknu Strategije

Vijesti 26. dec 201915:38 > 15:46
N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović komentarisao je Strategiju odbrane i sigurnosti Republike Srbije ističući da je to "jedna od stvari koja kvari ukupnu klimu u regionu" i da predstavlja "prepakovanu strategiju režima Slobodana Miloševića".

“Ta strategija nije ništa drugo nego prepakovana strategija koja je pokušana od zločinačkog Miloševićevog režima da se realizira ‘90-tih godina”, rekao je član Predsjedništva Šefik Džaferović.

Član Predsjedništva je poručio da BiH nikada nije ugrožavala Srbiju. Misli da se dio o BiH navodi u Strategiji kao pitanje od interesa za sigurnost i odbranu Srbije, zato što je to prepakovana Strategija koja je “bila na sceni ‘90-tih godina”.

“BiH je samostalna država! Šta ima bilo koja država, pa i Srbija kada je u pitanju odbrana i sigurnost te države sa BiH”, upitao je Džaferović.

Za one koji su, kako kaže “prepakivali strategiju” poručio je: “Moja je poruka da dobro pogledaju šta je bilo sa onima koji su pokušali da takvu strategiju ‘90-tih godina. I oni će završiti na isti način ukoliko se toga ne odreknu”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad