Protesti opozicije: Došli smo da im poručimo da tako ne može i ne treba biti

Vijesti 26. dec 201918:37 > 18:40
N1

Na protestima opozicije u Banjaluci zbog nedavnih događanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske, prisutnima su se obratili brojni poslanici SDS-a i PDP-a. Jedan od njih je i Zoran Vidić koji je poručio vlastima da su ponizili cijelu Republiku Srpsku.

“Očigledno karate treba u Skupštini sad”, rekao je Vidić na početku obraćanja.

Pored protesta opozicije, u Banjaluci nekoliko udruženja veterana iz Republike Srpske u blizini parka Mladen Stojanović održavaju skup pod sloganom “Za Republiku Srpsku”. SDS-ov poslanik u NS RS Zoran Vidić objasnio je razliku između ta dva protesta:

“Dragi prijatelji, naš narod je duboko podijeljen, vidi se to i večeras. Ovdje su došli oni koji se ne boje, a tamo su došli oni koji se boje. Pozdravljamo i njih. Doći će vrijeme kad se neće morati bojati i za to se svi zajedno moramo izboriti.”

Govorio je o “sramoti” trenutne vlasti:

“Nažalost ova vlada nas godinama ekonomski uništava, raseljava iz ove Republike, ali to nije najgore što nam se dešava, najgore što nas uče je da je to normalno i da to tako treba biti. Došli smo večeras da im poručimo da to tako ne može i ne treba. Oni su ponizili čitav narod Republike Srpske.”

Burna Narodna skupština RS održana je zbog dokumenta Program reformi BiH.

“Šta je to toliko strašno u tom dokumentu da ga nisu mogli prvo pokazati narodu prije nego što je došao u Brisel. Znate li kakva se vlast plaši naroda? Samo loša vlast, a ovo je loša i kriminalna vlast. A ovaj naš vođa ako je imao na fakultetu osnove diktature položio je sa desetkom sigurno”, zaključio je Vidić.

Na opozicionim protestima govorio je i SDS-ov poslanik Nebojša Vukanović, kao i PDP-ov poslaniku NS RS Jelena Trivić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad