Trivić: Najveće nasilje nad NSRS izvršeno je u ponedjeljak

Vijesti 26. dec 201918:46 > 18:48
N1

"Ovdje smo mi slobodni, a tamo su oni natjerani. Hvala vam što ste slobodni i hrabri i što nedate na institucije RS. Zbog toga smo ovdje večeras", poručila je poslanica u NSRS Jelena Trivić u banjalučkom parku "Mladen Stojanović" na protestima opozicije.

“Pozdravljam posebno penzionere kojih sam mnogo vidjela i hvala im što su tu, naravno i borce RS. Poseban pozdrav za borce koji su sve ovo stvorili, narod sačuvao – a oni uništavaju. Najveće nasilje nad NSRS izvršeno je u ponedjeljak. Donijeti dokument u skupštinu, bez potpisa, ovjere, bilo čega. To je ne samo sramota – to je krivično djelo. Zato neko mora snositi odgovornost”, kazala je Trivić.

“Izdaja, izdaja” – čulo se tokom njenog obraćanja.

“To što su oni uradili NSRS i narodu RS to je izdaja. Dostaviti lažni dokument u Skupštinu je izdaja naroda RS”, kazala je Trivić koja je jedna od organizatorki protesta.

“Ko je odgovoran – koga je poslao i ko je dozvolio da takav dokument uđe i bude dostavljen nama. Tražimo odgovornost onih koji su to uradili. Drugo, smjena ministra Dragana Lukača. Četvrti put smo ovdje i nećemo stati, nećemo se umoriti, nećemo dozvoliti da nas sputaju. Imamo hrabrosti, petlje jer mi volimo ovu zemlju. Ova zemlja je i moja i vaša i niko nema pravo da nam to uzme”, rekla je Trivić okupljenima.

“Borba će biti teška, možda duga, ali posustati ne smijemo zbog RS, zbog našeg naroda i djece. Ne smijemo dozvoliti da ovo rade od nas i naše djece. Moramo da se suprostavimo i u NSRS i ovdje. Hvala vama slobodni ljudi. Straha od njih nema. To su lažovi, manipulatori, kukavice i izdajnici. Nema straha od takvih ljudi – to da znate. Borba će biti mirna. Okupili smo se mirno pošteni smo i čestiti. To ćemo i pokazati. Poručujem – mi stati nećemo”, kazala je Trivić.

Ovo je naše, naša borba i koliko god bude trajala – ja pobjedu vidim i ja to znam i osjećam – poručila je Trivić.