Završen protest opozicije u Banjaluci: Žestoke poruke Dodiku i Lukaču

Vijesti 26. dec 201919:27 > 19:30
N1

Protest opozicije u Banjaluci kojeg je organizovala opozicija u Republici Srpskoj, završen je. Protest su organizovali Draško Stanivuković (PDP), Jelena Trivić (PDP) i Nebojša Vukanović (SDS), a trajao je nešto manje od 90 minuta.

Skup je počeo u 18:00 sati u parku “Mladen Stojanović” – a na njemu su se mogle čuti poruke usmjerene protiv vlasti u Republici Srpskoj, odnosno protiv Milorada Dodika i Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS.

Miladin Stanić, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS, na protestu u Banjaluci kazao je da Program reformi koji je poslan u NATO – “vodi većinu srpskog naroda tamo gdje on ne želi biti”.

“To je kraj Republike Srpske, nikad im to nećemo oprostiti. O toj odluci je terbao da odlučuje narod, nećemo im oprostiti ni što su udarili mlađanog Draška Stanivukovića. Neću dužiti, došao sam da vas podržim i pozdravim. Došao sam da podržim ideju mladih i da predložim mladim revoluciju protiv onih koji uništiše i pokradoše Republiku Srpsku”, kazao je Tanić.

Milan Tubin, također iz SDS-a, je rekao da Dragan Lukač od 23. nije ministar u NSRS te je zatražio njegovu smjenu.

Također – uzvikivao je “ubice, ubice…”.

“Od Kosova do danas veći izdajnik ovom zemljom nije hodao od Milorada Dodika. To je nezapamćen zločin, a sada nas vodi u NATO. To je najveći zlotvor kojeg je majka mogla da rodi”, rekao je.

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović iz SDS-a na protestima opozicije u Banjaluci kazao je da je u Banjaluci pokrenut novi ustanak.

“Bogom ti se kunem Milorade i Čubriloviću, pogotovo Čubriloviću, kad-tad ćete odgovarati za ponižavanje RS. Želim i da se obrazim takozvanoj međunarodnoj zajednici, koju je jedan naš sugrađanin nazvao kurvom, a ja grobarima. Vi ste izvor zla i strani ambasadori koji podržavate nasilnike, koji dajete kredite. Mi svi nismo na prodaju. Nismo marionete. Pakuj se Inzko i vodi tri čauša, Dodika, Bakira i Čovića”, rekao je Vukanović.

“Ovdje smo mi slobodni, a tamo su oni natjerani. Hvala vam što ste slobodni i hrabri i što nedate na institucije RS. Zbog toga smo ovdje večeras”, poručila je poslanica u NSRS Jelena Trivić u banjalučkom parku “Mladen Stojanović” na protestima opozicije.

“To što su oni uradili NSRS i narodu RS to je izjava. Dostaviti lažni dokument u Skupštinu je izdaja naroda RS”, kazala je Trivić koja je jedna od organizatorki protesta.

“Ko je odgovoran – koga je poslao i ko je dozvolio da takav dokument uđe i bude dostavljen nama. Tražimo odgovornost onih koji su to uradili. Drugo, smjena ministra Dragana Lukača. Četvrti put smo ovdje i nećemo stati, nećemo se umoriti, nećemo dozvoliti da nas sputaju. Imamo hrabrosti, petlje jer mi volimo ovu zemlju. Ova zemlja je i moja i vaša i niko nema pravo da nam to uzme”, rekla je Trivić okupljenima.

Draško Stanivuković, narodni poslanik PDP-a u NSRS, prije svog obraćanja na protestu opozicije u RS na gipsu je napisao ostavka – te okupljenim rekao da se i oni potpišu ako žele smjenu ministra unutrašnjih poslova RS – Dragana Lukača.

“Svi vi koji ste za ostavku – potpisujte se na gips, jer laže da je povrijeđen, žrtva i da je nešto njemu. Ostavka Lukača i njegove ručice kojom udara i mlati. Jači smo, više nas je, bolji smo”, rekao je Stanivuković.

U isto vrijeme zakazan je miting u organizaciji Udruženja ”Čast otadžbine” Beograd, kao podršu vlastima RS, koji se i očekuju na tom događaju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad