Završen provladin miting u Banjaluci: Lukač je heroj, ne damo RS

Vijesti 26. dec 201919:53 > 20:02
N1

Skup "Za Republiku Srpsku" održan u Banjaluci na parkingu kod parka "Mladen Stojanović" je završen. Na skupu javnosti su se obratili brojni ratni veterani iz Republike Srpske, svi istaknuvši da su tu kako bi odbranili ovaj bh. entitet.

Veterani su istakli da je cilj posljednjih dešavanja u Narodnoj skupštini RS-a, “rušenje RS, reforma policije i formiranje policije BiH”, a najavili su da će “svojim životima braniti policiju RS”.

Takođe su naglasili da ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačom treba da se “ponose, da ga podržavaju i brane”.

“Naš ministar Dragan Lukač je heroj koji je krvlju branio Republiku Srpsku i zato ga ne damo, kao ni naše institucije”, poručili su ratni veterani.

VEZANE VIJESTI

U svojim govorima su, kažu, istrajali duže, čekajući da se drugi skup prije završi i opozicionari raziđu.

“Nas je 10.000 ovdje, a njih (opozcije) tamo 700”, ustvrdio je predsjednik veterana, Duško Vukotić koji je dodao još:

“Molio bih člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika dvije stvari: samo da nam kaže da ćemo ostati vojno neutralni i da će Dragan Lukač ostati na čelu policije.”

Nakon toga je kazao kako je uz Milorada Dodika i njegov način borbe za Republiku Srpsku. Za to mu se zahvalio, a prisutni su uzvikivali “Mile, Mile.”

Skupu su prisustvovali član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, lider SP-a Petar Đokić, predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, lider NDP-a Dragan Čavić, novi predsjednik DNS-a Nenad Nešić, te članovi stranaka koje čine vladajuću koaliciju.

Reporterka N1 televizije Snežana Mitrović rekla je kako je na provladin skup stiglo i 16 autobusa sa ljudima, najviše iz Doboja.

Na drugom skupu opozicije prisutnima su se obratili brojni opozicionari koji su ponovo zatražili ostavku Dragana Lukača.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad