Ko je sve prisustvovao prijemu kod Željke Cvijanović povodom 9. januara

Vijesti 27. dec 201915:56 > 16:07
Vlada RS

U Banjaluci je danas održan prijem povodom 9. januara - dana Republike Srpske, kojeg je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim, a među gostima su bili i predstavnici vjerskih zajednica u Republici Srpskoj.

Kako je navedeno, predsjednica RS Željka Cvijanović upriličila je prijem za mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, episkopa banjalučkog Jefrema, episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija, episkopa bihaćko-petrovačkog Sergija, episkopa zahumsko-hercegovačkog Dimitrija, muftiju banjalučkog Nusreta ef. Abdibegovića i biskupa banjalučkog Franju Komaricu.

Vlada RS

Na prijemu, kojem su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, predsjednica Cvijanović je saradnju republičkih institucija sa svim vjerskim zajednicama ocijenila dobrom, te istakla da je u Republici Srpskoj stvoren ambijent za nesmetan rad i djelovanje svih konfesija.

Ocijenjeno je da su “vjerske slobode veoma važne za svako demokratsko društvo, u kojem sve vjerske zajednice imaju ravnopravan tretman, te da su tolerancija, razumijevanje i poštovanje ključ za opstanak svih naroda na ovom prostoru”, navedeno je u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad