Stojanović: SDA će Viteškić iskoristiti kao opušak

Vijesti 28. dec 201915:06 > 15:09
N1

SDA se danas stavila iznad Poslovnika i Ustava, a to je rušenje države, rekao je novinarima u Sarajevu Igor Stojanović, zastupnik SDP-a u Skupštini KS.

“Stranka demokratske akcije je za podvalu pronašla Smiljanu Viteškić dugogodišnju članicu SDP-a i zbog toga se stidim, a koja je šest mjeseci prije Općih izbora prešla u SDA a za uzvrat dobila zapošljavanje porodice. SDA će Viteškić iskoristiti kao opušak samo da im potpiše ono što je nelegalno. Poslije toga baš briga nekog šta će biti sa Viteškić. Smilja Viteškić će krivično odgovarati, a SDA sa parterima će ostati čista”, istakao je Stojanović, prenosi Patria.

Dodao je da se sramoti što je SDP njegovao takav kadara godinama, što pokazuje greške SDP-a.

“Ali to se više neće dešavati, jer će se SDP boriti protiv ovakvih stvari. Smilja Viteškić je u pet mandata bila u rokovodstvu OV Ilidža. Sve vrijeme je sjedila uz jednu strukturu SDA. Zbog toga se još jednom izvinjavam javnosti. Nećemo dozvoliti rušenje države i procedura, sve na legalan način, a odbranit ćemo Kanton da se ispoštuju procedure. Sjednica je zakazana za 16. januar i neka objasne šta je problem. Je li patriotizam o kojem govore stranke nove većine da ne poštuju procedure”, kazao je Stojanović.

Navodi da svi znaju o čemu se radi, jer SDA ne može kontrolisati 18 ljudi i da im je to problem zbog kojeg i žuri.

“Cijena zastupniak skače iz minuta u minut. Pozivam sve građane da ostanu mirni i da svi budu na strani poštivanja procedura. A SDA, SBB i DF da sačekaju sjednicu 16. januara”, zaključio je Stojanović.

 Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad