''Morali smo braniti jesmo li izdajnici, četnici, šćepe…''

Vijesti 30. dec 201913:09 > 13:12
N1

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine, obratio se danas javnosti na novogodišnjoj pres-konferenciji kazavši da će u političkom smislu 2019. godinu pamtiti po dogovorenom i potpisanom Programu reformi.

Radončić je govorio i o ostalim politički značajnim temama u godini na izmaku.

‘Najveći uspjeh u protekloj godini smatram Program reformi. Mislim da slobodno mogu reći u ime svoje i SBB-a, ali i kompletnog bošnjačkog korpusa da NATO put za nas nema alternative. Kada ćemo postati članica NATO saveza zavisi od mnogo stvari. Koalicija je u tom smislu napravila veliki rezultat i mislim da treba cijeniti ono što se postiglo dogovorom predjednika SDA i drugih stranaka. Možemo mi s razlogom hvaliti gospodina Džaferovića i Komšića da su bili istrajni, ali treba pohvaliti i to da je gospodin Dodik pristao na taj dokument koji je snažno omogućio BiH stabilizaciju unutrašnjih prilika i korake koje priželjkujemo”, ispričao je on.

Potom je rekao da je SBB poželjan partner drugim strankama u BiH.

‘SBB je bio poželjan partner za sve u vladajućoj koaliciji i ne samo njoj. Mislim da smo to pokazali vitalnost državotvornog projekta. Na prošlogodišnjoj novogodišnjoj konferenciji za štampu morali smo se braniti jesmo li izdajnici, četnici, šćepe, za koga radimo… Ali smo došli u poziciju da nas ti isti ljudi i politički projekti proglase probosanskim snagama i kao takvim, jako potrebnim svima. Mogla se ova vlast napraviti bez SBB-a, ali nije bilo političke logike. Jer je SBB sa svojom politikom postao u vlasti potrebniji drugima nego i nama samima”, dodao je on.

”Pokazali smo da nismo rahmetlije i da smo vrlo sposoban politički projekat”, poentirao je on.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad