Novi dan: Prednovogodišnja atmosfera iz gradova širom BiH i regiona

Vijesti 30. dec 201914:26 > 14:29
N1

I na kraju 2019. godine zajedno smo u Novom danu, jutarnjem programu N1 televizije. Donosimo vam prednovogodišnju atmosferu iz gradova širom BiH i regiona, naši gosti pobrinuće se da vam posljednje jutro u 2019. počne u dobrom raspoloženju, a sa nama će biti i pojedinci koji su svojim radom i angažmanom ganuli i širu zajednicu.

Pod sloganom “Sarajevo centar regije” glavni grad ove godine dočekuje brojne domaće i goste iz regiona. Zvijezda novogodišnje noći je Željko Joksimović, a u Novom danu donosimo vam sve pojedinosti trodnevnog novogodišnjeg slavlja u Sarajevu. Tarik Lazović iz Gradske uprave gost je Novog dana.

Provjerićemo u kakvoj atmosferi i s kakvim očekivanjiima građani BiH dočekuju Novu godinu. Naši reporteri uživo će biti sa nama u Sarajevu, Mostaru, Banjaluci, Zagrebu i Beogradu.

A čega se sve moraju pridržavati oni koji Novu godinu planiraju dočekati na otvorenom, kakve su upute izdale nadležne službe, a posebno o zabrani upotrebe pirotehnike, sve su to informacije koje donosi Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

Govorimo i o onima koji Novu godinu dočekuju daleko od svega što im je poznato i blisko, u teškim životnim okolnostiima.
Izbjeglicama. Iza jedne riječi stane sva ljudska sudbina. I obično stane u jedan ili dva cekera. Ogoli te ta riječ, oduzme ti dostojanstvo i džaba što ti sebe pamtiš kao čovjeka koji je jednom imao sve, kad ti preko noći to nestane. Magazin Gracija odaje počast svim onima koje je nevolja natjerala da ostanu bez dostojanstva. Mersiha Drinjaković, urednica u magazinu ”Gracija”, gošća je rubrike Press.

Jedan od onih koji će novogodišnje praznike provesti u domovini je i Adi Musić, jedini trener u Evropi s naših prostora koji radi internacionalne kampove za golmane u saradnji sa najpoznatijim svjetskim trenerima golmana. Smisao za igru, čitanje igre, prepoznavanje situacija u različitim segmentima igre i najveća sportska imena s kojim radi – teme su o kojim razgovaramo.

Kakva je bila 2019. godina iz ugla astrologa, te kakve su prognoze za 2020? Kakva nas godina očekuje u ljubavi, poslu, zdravlju… Detaljnu astro prognozu za 2020. godinu donosi astrolog Dalida Azinović.

Izreka kaže da je dan bez osmjeha neuspješan dan. Zato mi u novogodišnjem raspoloženju razgovaramo sa Sašom Ristićem, klovnom koji već 20 godina stavlja osmijeh na lica djeci, odraslim, bolesnim, tužnim.

Donosimo vam i detaljne savjete kako se našminkati i spremiti za najluđu noć u godini – sa makeup artistom Majom Koristović – Talović koja demonstrira kako se najjednostavnije i najlakše našminkati za svečane prilike.

Budite uz Novi dan i posljednjeg dana 2019.

Sa vama od 7 do 10 Ivana Crnogorac i Minela Jašar Opardija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad