Vozači se pozivaju na oprez zbog poledice na kolovozima

Vijesti 31. dec 201907:58 > 07:59
Fena / Ilustracija

Niske temperature ovoga jutra doprinose formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Posebno se izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog novogodišnjih praznika danas se očekuje pojačana frekvencija vozila na svim putevima u našoj zemlji. Posebno izdvajamo gradske centre, gdje će zbog organiziranih dočeka Nove godine dolaziti do privremenih izmjena u režimu saobraćaja. Vozačima u novogodišnjoj noći se savjetuje opreznija vožnja, a kako ne bi doveli u opasnost sebe i ostale učesnike u saobraćaju, apeluje se da se ne sjeda za upravljač vozila ukoliko ste prethodno konzumirao alkohol.

Zbog praznika, tunel Vranduk će danas, kao i 01.01. i 02.01.2020.god. biti otvoren 24 sata (bez obustava). Od 03.01. 2020. nastavlja se dosadašnji režim saobraćaja.

Danas od 12 sati do 02.01. do ponoći, zbog novogodišnjih praznika, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno ej iz BIHAMK-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad