90 minuta s Ikom Ferrer Gotić: Svijet u 2019. godini

Vijesti 01. jan 202011:13 > 14:25
N1

2019. godina smatra se jednom od najtežih u svijetu, smatraju analitičari. Od političkih i diplomatskih sporova vodećih zemalja, započetih i nezavršenih ratova na Bliskom Istoku, impeachmenta i Brexita, ekonomskog usporavanja, humanitarne i migrantske krize, sve do klimatskih promjena, ekoloških katastrofa i fatalnih vremenskih neprilika.

Ratovi, terorizam, ustanak novih terorističkih grupa, koncentracijski kampovi, bombardiranje, humanitarna i migrantska kriza, Hong Kong, Kina, Indija, Sirija, Jemen, Burkina Faso, Palestina, Iraq, Afganistan.

Gost specijalne emisije N1 televizije, je nagrađivani istraživački novinar za Bliski Istok, CJ Werleman.

Svijet u jeku globalnih klimatskih promjena. Australija gori, Moskva bez snijega u decembru, požari u Kaliforniji, poplave širom Europe, uragani u Atlantiku.

Američki predsjednik Donald Trump postao treći predsjednik u američkoj historiji kojeg je opozvao Zastupnički Dom Kongresa. U specijalnoj emisiji se osvćemo na godinu u Bijeloj kući.

Konzervativcima u Velikoj Britaniji apsolutna većina u britanskom parlamentu. Iako Velika Britanija nije ispunila zadati rok izlaska iz EU 31. oktobra, Boris Džonson obećao da će ispuniti Brexit do kraja januara 2020. gdine. Osvrćemo se na najvažnije događaje vezane za Brexit.

Osvrnut ćemo se i na dva najveća događaja iz muzičke i filmske industrije. Film Joker najuspješniji u historiji u svojoj kategoriji. HBO dokumentarac “Napuštajući Neverland” podijelio svjetsku javnost. Gost N1 televizije je režiser fima “Square One”, Danny Wu s kojim zakljjučujemo pregled ove godine.

To je godina iz nas.

 Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad