Pijani vozač autom udario policajca, korišteno i vatreno oružje

Vijesti 02. jan 202010:21 > 10:26
N1

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su prvog dana nove godine u 22:40 uhapsili osobu inicijala S. R. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Napad na službeno lice u vršenju službene radnje".

Naime, policijski službenici nadležne policijske stanice Policijske uprave Banjaluka zaustavili su i kontrolisali vozilo kojim je upravljao S. R. te nakon izvršene kontrole i alkotestiranja, istom je saopšteno da je uhapšen zbog vožnje pod uticajem alkohola, nakon čega je isti je odbio zakonito izdato naređenje policijskih službenika na način da je sjeo u svoje vozilo, dao se u bjeg, te naglim startovanjem istog napao policijskog službenika, udarajući ga vratima vozila, te vozilom krenuo prema drugom policijskom službenika u namjeri da im ugrozi živote.

Takođe, prilikom navedene radnje isti je ugrozio život pješaka koji su se zatekli u blizini navedenog događaja. Istom radnjom S. R. je ugrozio i druge učesnike u saobraćaju.

U cilju zaštite svog života i života drugih osoba policisjki službenik je upotrijebio vatreno oružje prema vozilu.

Prilikom navedenog događaja policijski službenik je zadobio tjelesne povrede, te mu je na UKC RS ukazana ljekarska pomoć, a osoba S. R. je neposredno nakon bjega uhapšena u blizini mjesta događaja.

U toku je kriminalistička obrada nad navedenom osobom

O navedenom je obavješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenom krivičnom djelu, te da policijski službenici preduzmu sve neophodne mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad