Zijad Bećirović i Mladen Ivanić u Danu uživo

Vijesti 03. jan 202012:00 > 12:03
N1

U Danu uživo danas gledajte:

Zračne snage Sjedinjenih Američkih Država ubile su danas Qassema Soleimanija, visokopozicioniranog generala vojske Irana. Iz SAD proučuju da je u pitanju odbrambeni, iz Irana da je ratni čin. U Danu živo pratimo posljednju eskalaciju sukoba, reakcije i poteze dvaju zemalja, a o posljedicama ubistva razgovaramo sa Zijadom Bećirovićem, direktorom Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije.

Imenovanje Vijeća ministara, Program reformi ili ANP, vladajuća koalicija na državnom niovou, posljendji sukobi vlasti i opozicije u RS-u naše su teme sa Mladenom Ivanićem, počasnim predsjednikom PDP-a i bivšim članom Predjsedništva BiH.

Pratimo posljedni dan kampanje za drugi krug predsjedničkih izbora u Hrvatskoj. Naše ekipe izvještavaju iz Zagreba i Mostara, a donosimo i reakcije iz BiH na sinoćnju debatu kandidata u kojoj je Zoran Milanović rekao da su džihadisti realnost BIH, jer u zemlji ima puno muslimana.

Sa nama danas i Kenan Magoda, direktor ZOI ‘84, govorimo o tekućoj sezoni na Bjelašnici i Igmanu, te tehničkim problemima o kojima je ZOI izvještavao u posljednjim danima.

Društvene aktuelnosti komentiramo sa Unom Bjetović, direktoricom Bejtovic Communications.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović Slipičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad