Poziv MUP-a RS uoči proslave dana Republike Srpske

Vijesti 03. jan 202012:13 > 12:20
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske povodom proslave 9. januara, dana Republike Srpske, koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim, preduzima pojačane mjere bezbjednosti u cilju održavanja povoljnog stanja bezbjednosti u predstojećem periodu.

Iz MUP-a RS pozivaju sve građane Republike Srpske da dođu u Banjaluku, da dan Republike Srpske proslave “u miru i dostojanstveno”.

Građani koji budu željeli da prate svečani defile koji će u četvrtak, 9. januara 2020. godine biti održan u Banjaluci, iz MUP-a RS savjetuju da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete. Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument.

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane podsjećaju da je u cilju bezbjednosti učesnika, 9. januara na području grada Banjaluka zabranjena upotreba dronova. Istovremeno, predstavnici medijskih kuća koji su se akreditovali za praćenje svih događaja koji se organizuju povodom proslave dana RS 9. januara u Banjaluci, treba da na sebi imaju jasno istaknutu akreditaciju. Akreditacije će se moći podići već 8. januara od 07,00 sati u Sportskoj dvorani “Borik“ u Banjaluci.

Bez akreditacije, 9. januara neće se moći ući u Sportsku dvoranu „Borik“. Predstavnici medija su dužni da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, saopšteno je iz MUP-a RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad