I dalje traje potraga za Josićem koji je nestao 21. decembra 2019.

Vijesti 03. jan 202012:35 > 12:38
FUCZ

Timovi za spašavanje na vodi i pod vodom Federalne uprave civile zaštite (FUCZ) jutros su nastavili potragu za Antom Josićem koji je posljednji put viđen u subotu poslijepodne 21. decembra prošle godine kada se udaljio od porodične kuće u nepoznatom pravcu.

Prema informacijama koje su prikupljene od članova porodice i indicijama, koje upućuju na to da se nestali Josić kretao obalom rijeke Save, pretpostavlja se da je pao u vodu i utopio se. Stoga je potraga, koja je bila privremeno obustavljena zbog porasta vodostaja i brzine rijeke Save i nemogućnosti angažmana timova za potrage i spašavanje pod vodom, u petak ujutru ponovo nastavljena.

“Potraga je koncentrisana na nekoliko lokacija na rijeci Savi na području općine Domaljevac-Šamac na kojoj će pretraživati tri tima za spašavanje na vodi sa čamcima, tim za spašavanje pod vodom sa osam ronilaca i tim sa sonarom“, naveli su iz FUCZ-a.

FUCZ

U potragu za nestalim 67-godišnjim Josićem do sada je bilo uključeno 35 pripadnika FUCZ obučenih za potrage i spašavanje, tri potražna psa sa vodičima, tim sa bespilotnim letjelicama od kojih je jedan sa termalnom kamerom, te tim za spašavanje na vodi sa čamcima i potrebnom opremom, članovi lovačke udruge “Kuna“, ribičke udruge “Zlatni Karas“ iz Domaljevca, mještani i porodica nestalog.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad