Molba Kasumovića građanima Zenice: Imajte strpljenja još nekoliko dana

Vijesti 04. jan 202014:34 > 14:40
N1

Povodom blokade Autobuske stanice u Zenici od strane zaposlenika JKP "Zenicatrans-prevoz putnika", zbog čega je onemogućeno obavljanje komunalne djelatnosti javnog prevoza putnika na području grada Zenica, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je s ciljem funkcionisanja prevoza putnika uputio dopise Ministarstvu unutrašnjih poslova ZDK, Policijskoj upravi I Zenica i direktoru odnosno predsjedniku sindikalne organizacije Zenicatrans, u kojima je zatražen prekid štrajka i deblokada Autobuske stanice te uspostavljanje normalnog odvijanja saobraćaja.

Pored navedenog gradske službe su održale niz sastanaka, čiji je cilj iznalaženje rješenja za uspostavu funkcije linijskog prevoza putnika u gradu Zenica.

Na sastancima je dogovoreno da se poduzmu sve zakonom propisane mjere kako bi se omogućio nesmetan prevoz građana. U toku su aktivnosti da se do kraja naredne sedmice potpišu ugovori sa licenciranim prevoznicima s područja grada Zenica koji će obezbijediti usaglašene redove vožnje čime će biti uspostavljen redovan linijski prevoz za sve građane, do trajnog rješavanja nastalog problema.

“Molim svoje građane da imaju strpljenja još nekoliko dana, dok službe ne završe potrebne procedure, a od narednog petka već mogu očekivati da će imati normalan linijski prevoz. Neću dozvoliti da građani i njihove obaveze ispaštaju zbog navedenih blokada. Naglašavam da su prilikom dogovora usaglašene i postojeće subvencije za učenike, penzionere, slijepa i slabovidna lica i da će i taj dio biti riješen kako je to ranije i dogovoreno”, naglasio je gradonačelnik Kasumović.

Dvadesetak radnika JKP “Zenicatrans-prevoz putnika” i jutros se okupilo u prostoru Autobuske stanice Zenica, koju još od utorka drže u blokadi, te s te lokacije u gradu nema ni polazaka ni dolazaka autobusa.

Preduzeće je blokirano od Kantonalnog poreznog ureda Zenica pa nema novca ni za nabavku goriva, a nakon što je jučer propao pokušaj da se na hitnoj i vanrednoj sjednici Gradskog vijeća iznađe rješenje za izlazak iz krize, Sindikat preduzeća najavljuje i neke radikalnije poteze.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad