Ivana Marić, Dragan Markovina, Hajrudin Somun i Dejan Garić u Novom danu

Vijesti 05. jan 202014:45 > 14:48
N1

Novu radnu sedmicu počnite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Aktuelne teme i gosti, razmjena mišljenja, javljanja naših reportera - sve to gledajte od 7 do 10 sati.

Naša tema je i drugi krug predsjedničkih izbora u Hrvatskoj. Kojim su argumentima, programima i stavovima Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović privukli ili pak odbili birače u utrci za mjesto i mandat na Pantovčaku? Kolika je izlaznost na izbore, jesu li glasovi iz Bosne i Hercegovine presudni? Sve informacije o predsjedničkim izborima u Hrvatskoj pratite u Novom danu, uz javljanja naših reportera.

Donosimo analizu drugog kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj. Kakvu politiku možemo vidjeti u budućnosti, s posebnim naglaskom na odnos Hrvatske prema BiH? Kako će se rezultati izbora odraziti na hrvstko predsjedavanje EU? To su teme o kojima će govoriti istoričar i kolumnista Dragan Markovina i politička analitičarka Ivana Marić.

Aktuelne događaje u regionu i BiH i društveno-političku svakodnevicu komentarišu kolege – Jurica Gudelj, urednik portala Dnevnik.ba i Danijal Hadžović, novinar Slobodne Bosne.

U Novom danu govorimo i o novoj političko-vojnoj krizi, nakon što su Sjedinjene Američke Države u Bagdadu likvidirale najmoćnijeg iranskog generala, a Iran najavio odmazdu. Naš gost biće bivši diplomata i ambasador, novinar i analitičar Hajrudin Somun.

Vjernici koji poštuju julijanski kalendar obilježavaju Badnji dan – dan kada se bdijenjima u hramovima najavljuje rođenje Hrista Spasitelja. Badnji dan je i posljednji dan Božićnog posta, kojim se vjernici pripremaju za proslavu najradosnijeg praznika Božića. O Badnjem danu, Božiću, običajima i duhu zajedništva u Novom danu razgovaramo sa Dejanom Garićem, predsjednikom Upravnog odbora SPKD ”Prosvjeta”.

Budite uz Novi dan – sa vama od 7 do 10 sati Ivana Crnogorac i Sanela Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad