Vladika Grigorije, Branislav Rajković i Ivo Josipović u Novom danu

Vijesti 06. jan 202021:15 > 21:18
N1

U Novom danu sutra gledajte.

Jedan od onih koji je otišao iz Hercegovine, ali mu je ona ostala u srcu je sadašnji Vladika diseldorfski i njemački Grigorije. “Važno je da i mi prihvatamo jedan drugog i da sami sebe i jedni druge prinosimo Hristu Bogu sa ljubavlju kojom je on zavolio nas” – poruka je koju je uoči Božića podijelio sa vjernicima u Njemačkoj. Vladika Grigorije će ovog božićnog jutra poslati i lijepe poruke u Novom danu…

Prvi pravoslavni Božić nakon rata proslavio se 2017. – te godine u obnovljenoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju. U kakvoj atmosferi je dočekan tada, a u kakvoj tri godine poslije? Atmosferu proslave Božića u Blagaju i Trebinju donijet će nam paroh blagajski Branislav Rajković.

O predsjedničkim izborima u Hrvatskoj danas za Novi dan govori Ivo Josipović, bivši predsjednik Hrvatske.

U Crnoj Gori se nastavljaju protesti zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti – i to u svim gradovima na sjeveru zemlje, kao i u Podgorici, Nikšiću, Herceg Novom, Budvi i Baru. Sva dešavanja prati reporter N1 Vojislav Stevanović.

Katastrofalni požari koji pustoše Australiju proizvode toliko toplote da stvaraju sopstveni klimatski sistem. Po prvi put u istoriji Australije vlada je rasporedila svoj tim za medicinsku pomoć. Uživo smo u Sidneju.

PRESS dio ovoga jutra rezervisan je za Aminu Bijelonju i Elvira Bucala.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad