Vremenska prognoza za subotu, nedjelju i ponedjeljak

Vijesti 09. jan 202010:51 > 10:53
N1

U Bosni i Hercegovini sutra će veći dio dana biti pretežno sunčano vrijeme.

Prijepodne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle. U večernjim satima postepeno naoblačenje. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2 stepan, na jugu zemlje do 3. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U subotu, 11. januara, u Bosni će biti pretežno oblačno veći dio dana. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. U Hercegovine prijepodne će biti pretežno oblačno, a poslijepodne doći će do razvedravanja. Vjetar u Bosni bit će slab sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka će većinom biti između -4 i 1, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

U nedjelju, 12. januara, u Bosni i Hercegovini će biti pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti dugotrajne magle. Vjetar u Bosni će biti slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će većinom između -6 i -1 stepen, na jugu zemlje do 4. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 1 i 6, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U ponedjeljak, 13. januara, dugotrajna magla i niska naoblaka se prognoziraju na području Krajine, sjevera, sjeveroistoka te po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama bit će sunčano. Vjetar u Bosni će biti slab istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini će puhati slab vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će većinom između -6 i -1, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između -2 i 4, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad