Dogovorene privremene usluge javnog prijevoza u Zenici

Vijesti 09. jan 202012:10 > 12:12
Fena

Gradska uprava Zenice dogovorila je da će privremeno od sutra usluge javnog prijevoza u tom gradu, umjesto JKP "Zenicatrans-prevoz putnika", obavljati kompanije Prevoz putnika Zavidovići i Babić Biss-tours Zenica, saopćila je novinarima Zerina Polić-Zolota, šefica Odsjeka za puteve i saobraćaj u Gradskoj upravi.

“Građani ovog grada od Nove godine nemaju javni linijski prijevoz putnika, zbog blokade u JKP ‘Zenicatrans’. Zakon o komunalnim djelatnostima obavezuje resornu službu da u takvim slučajevima poduzme hitne mjere, tako da smo se odlučili da privremeno angažujemo druge licencirane prijevoznike kako bismo omogućili da građani ovog grada ne trpe posljedice blokade”, kazala je Polić-Zolota.

Redovi vožnje su, najavila je, “skoro isti kao što je održavalo JKP Zenicatrans”.

“Nastojali smo prijevoz dodijeliti prijevoznicima koji će pokriti sve linije grada Zenica, dakle i one rentabilne i nerentabilne, kako bi svi imali javni prijevoz. Bitno je napomenuti da je ovo samo privremeno rješenje, do oporavka Zenicatransa ili do provođenja zakonom uspostavljene procedure usklađivanja, ovjere i registracije redova vožnje, na koju će se pod istim uslovima moći svi prijaviti”, istakla je Polić-Zolota.

Ona nije mogla kazati na koji će način biti riješena situacija sa JKP Zenicatrans-prevoz putnika, čijih dio radnika treći dan štajkuje glađu u holu Autobuske stanice, a drugi dio radnika trenutno na platou ispred zgrade Gradske uprave čekaju poziv za sastanak, na kojem žele dogovoriti novu hitnu tematsku sjednicu Gradskog vijeća.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad