Dodik: Stvorena u miru, branjena u ratu, odbranjena u ovom vremenu

Vijesti 09. jan 202012:43 > 12:48
N1

"Uspjeli smo da stvorimo RS kao izraz zahtjeva srpskog naroda za svojom državom. Stvorena u miru, branjena u ratu, odbranjena u ovom vremenu, RS je danas na ponos svih nas; stabilna, mirna, posvećena razvoju i slobodi", kazao je danas prilikom obraćanja Milorad Dodik, povodom obilježavanja Dana RS kojeg je Ustavni sud proglasio neustavnim.

“Mi, Srbi na ovom prostoru u RS i oni koji su ostali izvan RS i Srbije znaju da nema slobode za srpski narod ako nemaju državu. Zato danas imaju dvije države; RS i Srbiju. Mi živimo RS kao sinonim naše slobode”, kazao je Dodik.

Dodao je da se “Srbi nisu nikada borili za samo svoju slobodu”.

“Srbi se nikada nisu borili za samo svoju slobodu. Na kraju prošlog vijeka, oni su smatrali da treba da žive mimo nas. Danas je RS slobodna i za druge pripadnike naroda, Bošnjaci i Hrvati slobodno upražnjavaju svoj identitet. Učestvuju s nama, dio su naših institucija, a oni osporavaju nama 9. januar. Ne trebamo im zamjeriti, nego ga obilježavati. Ovo je naš dan, naša proslava, naša RS i ovdje želimo da gradimo svoju slobodu i život”, zaključio je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad