Radnici Zenicatransa: Kasumoviću, kad može Komšić zašto ne i ti?

Vijesti 09. jan 202013:09 > 13:21
N1

Radnici Zenicatransa koji treći dan štrajkuju glađu u holu zeničke autobuske stanice pozivaju gradonačelnika Zenice na pregovore. Kažu, ako on ne želi doći njima, oni će njemu. Pojašnjavaju, kada je jutros mogao doći predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić mogao bi i gradonačelnik Fuad Kasumović.

“Spavali smo, jedan kolega je slučajno ustao, i vidio na vratima Policiju. Policija je ušla i rekla evo sada će vam doći predsjednik Predsjedništva”, objašnjava Hazrudin Bilić, radnik Zenicatransa kako je izgledao jutrošnji susret sa Željkom Komšićem.

Bilić je dodao da ih je Komšić saslušao, da razumije u kakvoj se situaciji nalaze no da Komšić nije adresa koja im može pomoći. Pozivaju gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića na pregovore.

“I ovim putem pozivamo gradonačelnika Kasumovića da nam dođe. Ako on ne može se zahmetiti ta dva kilometra, a predsjednik je iz Sarajeva jutros došao u šest, evo mi ćemo doći njemu”, poručio je sagovornik N1.

Bilić je dodao da radnici Zenicatransa koji štrajkuju glađu osjećaju prve poslijedice. Dodaje, da je juče najgore bilo jednom od kolega koji je dijabetičar i srčani bolesnik, da je reagovala Hitna pomoć, ali da nemaju namjeru da odustanu.

“Od jutros, od kada nam je predsjednik otišao sve smo neraspoloženiji, sve se više leži. Lično, već osjećam da se počinjem znojiti, ne znam da li su to neki simptomi, ali osjećam promjene na sebi”, rekao je Bilić.

Štrajk glađu radnici Zenicatransa počeli su u utorak su, u holu autobuske stanice, započeli štrajk glađu. Odluka o štrajku uslijedila je nakon blokade računa ovog preduzeća. Iako ke račun deblokiran, radnici zahtjevaju da se pronađe izlaz iz krize u Zenicatransu. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad