Jovanović za N1 o Danu RS-a: Neće naći sreću bez Bošnjaka i Hrvata

Vijesti 09. jan 202017:15 > 17:16
N1

Čedomir Jovanović, lider srbijanskog LDP-a i savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, kazao je danas za N1 da se na današnjem obilježavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci ''nije slavila ni sama Republika Srpska''.

Šta to zapravo znači?

”Kakvo je to slavlje kade ne slavi na sama Republika Srpska? Je li tamo neko bio nasmejan? Jeste li videli radost? Obično je kad se slavi da pozovete prvog do vas. Neće naći svoju sreću Dodik i oni koji tvrdoglavo insistiraju. Neće naći sreću dok pored njih ne budu oni s kojima žive, Bošnjaci i Hrvati. Nije tačno da je 9. januara ‘92 godine srpski narod kroz tu Deklaraciju zaštićen. Naprotiv, srpski narod je gurnu u rat, Bosna je raskomadana, u tome nisu učestvovali samo Srbi, dobili smo i Herceg Bosnu. Tri godine zla koje nas je toliko uništilo da ni danas naša deca nemaju normalan život”, ispričao je Jovanović za N1.

Potom je ocijenio da je Srbija žrtva Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Jovanović je komentarisao i dolazak srbijanskih zvaničnika u Banjaluku danas, govorio je o Srpskoj demokratskoj stranci i njihovoj politici, izboru Zorana Milanovića za predsjednika Hrvatske kao i ostalim aktuelnim temama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.