Jovanović za N1: SPC se u Crnoj Gori ponaša kao država u državi

Vijesti 09. jan 202018:54 > 19:25
N1

Srpska pravoslavna crkva se ponaša kao država u državi i zapravo su oni nosioci tog srpskog naconalizma, rekao je danas za N1 Čedomir Jovanović, lider srbijanskog LDP-a i savjetnik Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

VEZANE VIJESTI

 On je u razgovoru sa Zvonkom Komšićem kazao da je svaka takva politika ”osuđena na neuspeh”.

Znaju oni vrlo dobro da u Crnoj Gori nemaju šta da traže i da će svaka njihova politika biti osuđena na neuspeh. Konačno, i u samoj  Bosni će to biti tako. I u svakoj situaciji dosad je to tako bilo. Oni to sve koriste za podizanje temperature koja treba dovede do rušenja vlasti u Beogradu. Njima je potreban neki novi Milošević (Slobodan). Nije srpski nacionalizam došao sa strane u Beograd nego je iz Beograda krenuo na sve strane. Ne očekuju oni da Đukanović (Milo) promjeni svoj zakon već tako dižu temperaturu ovde kod nas”, ispričao je Jovanović za N1 u emisiji Dan uživo.

O izboru Zorana Milanovića za predsjednika Hrvatske…

‘To je izbor hrvatskih građana i ja im na tom izboru čestitam. Nadam se da će Zoran Milanović razumeti ovo vreme i siguran sam da zna da je pogrešio i kad je govorio o Srbiji i Bosni. Ja ne držim ljude za reči koliko za njihova dela. Ipak, verujem da će Milanović koji sada preuzima dužnost, biti drugačiji nego što je bio u poslednjim danima njegovog premijerskog mandata”, rekao je ocijenivši da bi se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić trebao pojaviti na inauguraciji novog predsjednika susjedne države.

Podsjećamo, lider LDP-a je u razgovoru za N1 govorio o proslavi Dana Republike Srpske i ostalim aktuelnostima. Video pogledajte u nastavku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.