Temperature u BiH: Na Sokocu minus 15, u Neumu 4 stepena

Vijesti 10. jan 202007:55 > 07:58
Srna

U centralnim i istočnim područjima Bosne i Hercegovine jutros ima magle i niskih oblaka, a u ostalim djelovima zemlje je pretežno vedro.

Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -15 stepeni, Bugojno -9, Sarajevo -8, Livno, Prijedor i Sanski Most -7, Banja Luka, Široki Brijeg i Srebrenica -6, Stolac i Zenica -5, Bijeljina, Grude i Tuzla -4, Doboj i Ivan Sedlo -2, Bjelašnica -1, Trebinje 0, Bihać, Gradačac, Mostar i Zvornik 1, Neum 4 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas će u većini područjima biti pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle, koja ponegdje može biti i dugotrajna. U večernjim satima postepeno naoblačenje.

Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, a jugu zemlje do 12 stepeni. U mjestima sa dugotrajnom maglom, temperatura zraka će biti i koji stepen i niža.

U Sarajevu prijepodne sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 3 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad