Memić: Zna se ko je ubica, ovo je ismijavanje žrtve, ismijavanje mog djeteta

Vijesti 10. jan 202010:16 > 10:26
N1

Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu počelo je posljednje ročište u ponovljenom slučaju protiv Ljube i Bekrije Seferovića, u javnosti poznatije kao slučaj Dženana Memića. Otac nastradalog mladića očekuje da će danas biti predstavljeno vještačenje vještaka medicinske struke, čime bi trebala biti stavljena tačka na slučaj.

“Od početka tvrdimo, pošto Tužilaštvo KS hoće u procentima, milion posto Dženan je ubijen. Tužilaštvo nas tri i po godine muči po sudovima, sada će evo četiri godine”, rekao je Muriz Memić u razgovoru za N1.

On je dodao da Tužilaštvo KS skoro četiri godine “zastupa lažnu optužnicu koju ničim ne može dokazati”, te da nemaju niti jedan dokaz da je bila saobraćajna nesreća. Kako navodi, ovu tezu potvrdio je i tim vještaka iz Banjaluke, koji je svoju ekspertizu predstavio pred Sudom u Sarajevu.

“Poslije vještačenja Mirsada Kulovića i Jasmina Bijedića sve je bilo jasno i evo to su potvrdili vještaci iz Banjaluke. Ovo je ismijavanje žrtve, ismijavanje mog djeteta. Četiri godine mučenja i bola, od kada je ubijeno moje dijete”, rekao je Memić.

Memić je kazao da je Tužilaštvo KS “privatno Tužilaštvo Dalide Burzić”, te da vjeruje da će se Tužilaštvo BiH pobrinuti da slučaj bude riješen.

“Zna se ko je ubica, pitao sam hiljade ljudi, svi su mi isto rekli, samo Tužilaštvo KS suprotno. To je privatno Tužilaštvo Dalide Burzić. Oni se drže lažne optužnice i to će im se obiti o glavu, kad-tad će morati odgovarati”, rekao je sagovornik N1, te dodao da će Sud i ovaj put odlučiti kao i u prvom postupku.

“Ne može drugačija biti nego što je bila prvostepena. Vrhovni sud se obrukao zato što je preko noći poništio prvostepenu presudu”, rekao je otac nastradalog Dženana Memića.

Kako javlja reporter N1 Adi Bebanić, konačna presuda u slučaju koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferovića, trebala bi biti poznata u narednih mjesec dana.

Naime, Vrhovni sud FBiH poništio je oslobađajuću presudu Seferovićima i naložio novo suđenje, čije je posljednje ročište počelo jutros u deset časova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad