Odalović: Ničim to ne ugrožava BiH i naš odnos

Vijesti 10. jan 202010:26 > 10:28
N1

Veljko Odalović, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova, za odnose Srbije i Crne Gore poslije donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti rekao je da nisu ni dobri, ni loši, već zvanični. Govorio je i o odnosu Srbije i Bosne i Hercegovine.

Komentarišući odnose Srbije i Bosne i Hercegovine, posebno poslije proslave 9. januara – dana bh. entiteta Republika Srpska koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, a kojem su prisustvovali i zvaničnici iz Srbije, Odalović kaže da Srbija poštuje integritet BiH, a da nijednom radnjom ili izjavom taj integritet nije doveden u pitanje.

Za izjave Komšića da Srbija na takav način podržava genocidnu politiku, gost Novog dana kaže da se takve izjave daju iz određenih motiva u koje, kako kaže, neće da ulazi.

“To što se srpski narod opredelio da slavi ovaj dan je volja srpskog naroda, parlamenta i rukovodstva… Ničim to ne ugrožava BiH i naš odnos”, ocjenjuje Odalović.

Za Dodikovu izjavu da je RS stvorena da bi se pripojila Srbiji, Odalović kaže da svako ima svoju volju da kaže šta misli i pita da li Dodik ima pravo da je guši, ako je to artikulisana volja naroda. Ističe da Srbija, ipak, neće ništa učiniti da ruši suverenitet BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad