Dodik: Naravno da za to treba imati dovoljno strpljenja

Vijesti 10. jan 202016:50 > 16:52
SNSD

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da je srpski narod u Republici Srpskoj naučio da je mjera sopstvene slobode mjera slobode drugih i drugačijih u ovom entitetu.

“U tom pogledu imamo jedan putokaz koji je prije svega putokaz mira, sabiranja, razvoja, uvažavanja”, rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu, gdje je bio domaćin božićnog prijema.

VEZANa VIJEST

Prema njegovim riječima, prijem je prilika da se sa drugima podijele poruke mira, stabilnosti, želje za porodičnu sreću i zdravlje, želje da društvo, region i cio svijet ostanu mirni i da nijedno ljudsko biće ne strada u bilo kakvom sukobu.

Konstatujući da je ovo prilika za sumiranje rezultata u prošloj godini, Dodik je podsjetio da je Republika Srpska uspjela da u 2019. godini formira vlast i da održi ekonomiju u pozitivnom trendu, te nastavi sa investicijama.

Član Predsjedništva BiH podsjetio je da je krajem godine formiran Savjet ministara Bosne i Hercegovine.

“Naša je namjera da pokušamo da zajedno sa partnerima u BiH radimo u saradnji i punom uvažavanju na svim pitanjima o kojima se slažemo”, istakao je Dodik, navodeći da će teška pitanja biti rješavana u svjetlu mira i sabornosti, kao što su to božićni dani.

On je istakao da Republika Srpska danas, kao i prethodnih dana šalje poruke stabilnosti i mira, želje da doprinese ukupnom razvoju, ali uz očuvanje sopstvenog identiteta, zajedno sa narodom koji čini većinu, bez namjere da bilo kome drugome i drukčijem bilo šta loše bude učinjeno.

“Naravno da za to treba imati dovoljno strpljenja”, zaključio je Dodik.

Prijemu u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu prisustvovali su entitetska predsjednici Željka Cvijanović, predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović, Vlade Republike Srpske Radovan Višković, kao i predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Nikola Špirić.

Prisutni su bili i predstavnici državnih institucija, diplomatskog kora i međunarodnih institucija u BiH, kao i brojni predstavnici javnog života.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad