Sarajevska policija isključuje Euro 2 vozila iz saobraćaja

Vijesti 11. jan 202012:11 > 12:20
Vlada KS

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog velike zagađenosti zraka i proglašenja epizode Uzbuna iz saobraćaja isključuju vozila sa Euro 2 normom, saopćeno je danas iz Vlade Kantona Sarajevo.

“U skladu sa Interventnim mjerama i preporukama o postupanju u stanju Uzbuna – pripradnici MUP KS, zajedno sa Kantonalnom inspekcijom rade kontrolu vozila u saobraćaju”, piše na Facebook stranici Vlade KS.

Određene su, pored zabrane korištenja vozila sa Euro 2 normom, i druge mjere kao što je zabrana korištenja čvrstih goriva i teških ulja svim osobama, kao i obustava nastave po potrebi.

Vlada KS preporučuje nošenje zaštitnih maski, te da građani ne izlaze vani ukoliko nije nužno, ne puše, ne usisavaju, ne pale svijeće i druge mjere.

VEZANE VIJESTI

Vlada Kantona Sarajevo, zbog velike zagađenosti zraka, proglasila je danas epizodu Uzbuna. Sarajevo je i danas prestonica sa najvećim zagađenjem vazduha u svijetu.

Podaci stranice AirVisual koji pokazuju indeks zagađenja zraka u Sarajevu, jutros iza osam časova pokazivali su da u Sarajevu indeks zagađenja je 480.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad