Iz SIPA-e za N1 o hapšenju Marka Trifkovića

Vijesti 11. jan 202014:32 > 14:40
N1

Uskoro će proći godina i tri mjeseca od ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Do sada nisu pronađene njihove ubice, a oni koji se dovode u vezu sa ovih kaznenim djelom, su na slobodi. Pripadnici SIPA-e jučer su na Palama uhapsili Marka Trifkovića, koji se dovodi u vezu sa krađom automobila u okviru predmeta "Volan".

Optužnicom u predmetu Volan obuhvaćena je kriminalna skupina, a prvooptuženi je Danilo Cicović, kojem je Sud BiH ukinio pritvor posljednjih dana prošle godine. Suđenje ovoj kriminalnoj skupini počelo je u decembru 2018. godine, i još mu se ne nazire kraj. Premda označena kao najopsežnija optužnica za automafiju, trenutno je većina optuženih na slobodi. Predmet Volan još nije iznjedrio ubice policajaca.

Marko Trifković bio je u bjekstvu od trenutka formiranja predmeta “Volan” i početka suđenja organiziranoj kriminalnoj skupini koja se bavila krađom vozila. Odmah po hapšenju na Palama, Trifkoviću je automaski određen pritvor, jer je uhapšen po ranije raspisanoj potjernici.

“Policijski službenci SIPA-e jučer su na području Pala, u saradnji sa MUP-om RS lišili slobode jedno lice koje koje se dovodi u vezu sa više krivičnih djela i za kojim je bila raspisana potjernica. Navedeno lice je kriminalistički obrađeno i tokom jučerašnjeg dana je predano u nadležnost Suda BiH na dalje postupanje”, izjavio je za N1 glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Premda se tereti da je član organizirane kriminalne skupine, prema našim saznanjima, Trifković će biti ispitivan o okolnostima ubistva dvojice sarajevskih policajaca oktobra 2018. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad