Dodik: Mi živimo jedinstven identitet

Vijesti 12. jan 202013:29 > 13:40
N1

Milorad Dodik je za magazin Sedmica Prvog progama Radio Beograda rekao da se uvrijedi kad ga u Beogradu ljudi pitaju ''šta ima u Bosni'', prenosi RTRS.

VEZANE VIJESTI

On je dodao da niko ne treba da “sumnja u naše uvjerenje da je Republika Srpska trajna, nedodirljiva i da više nego ikada razumijemo da je ona danas izraz naše volje i da zavisi od nas samih”.

Mi smo dio jedinstvenog srpskog naroda, gdje god se on nalazio. Mi nismo nikakvi bosanski Srbi i ako hoće neko da nas uvrijedi ovdje onda nas tako može nazvati, jednako, kao i kad dođem u Beograd kad me neko pita:Šta ima u Bosni, to mi je uvreda. Јa dolazim iz Republike Srpske i ovdje predstavljam ovaj narod koji je ponosan što pripada jedinstvenom srpskom narodu i mi živimo jedinstven identitet”,  istakao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Ured visokog predstavnika saopštio je, podsjećamo, da će o netačnim tvrdnjama o državnosti Republike Srpske biti izviješteno Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija.

Devetog januara, prilikom proslave Dana RS član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nazvao je entitet Republiku Srpsku državom. Isti tvrdnju ponovio je i ranije u nekoliko navrata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad