Vremenska prognoza za srijedu, četvrtak, petak i subotu

Vijesti 14. jan 202007:56 > 08:02
N1

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za nekoliko predstojećih dana, a kako je navedeno, do kraja sedmice u dijelovima Bosne i Hercegovine stiže snijeg.

Padavine će biti slabije i uglavnom ograničene na sjeverozapadne dijelove države.

U srijedu u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom.U ostatku zemlje pretežno vedro. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 2 do 8, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 9 do 14 °C.

U četvrtak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokve sa maglom i niskom oblacima. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 9 do 15 °C.

U petak u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U ostatku Bosne oblačno i maglovito. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 9 do 15 °C.

U subotu u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje jutro pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslijepodne i tokom noći u Krajini i ponegdje u Posavini se očekuje kiša. U večernjim satima u Krajini kiša može preći u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 3 do 8, na jugu od 8 do 13 °C, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad