Čampara i Čengić komentarisali potez Jasne Duraković

Vijesti 15. jan 202009:24 > 09:29
N1

Zastupnica Saveza za bolju budućnost u Skupštini Kantona Sarajevo Jasna Duraković nedavno je objavila da neće glasati za smjenu aktuelne Vlade KS, dodavši da izlazi iz SBB-a i ostaje nezavisna zastupnica. Njen potez komentarisali su gosti Novog dana, zastupnici SDA i SDP-a BiH, Aljoša Čampara i Irfan Čengić.

  Čampara: Ona je odlučila napustiti SBB i preći u nezavisne zastupnike. To je njeno pravo. Ona se u tom trenutku osjećala tako. Najvažnije u narednom periodu je da građani Kantona Sarajevo ne trpe posljedice nesuglasica između pozicije i opizicije i da usvojimo budžet kantona. Mislim da će se naći neka vrsta rješenja. Mislim da Kanton Sarajevo, kao najveći kanton u Bosni i Hercegovini, jednostavno u svakom smislu zaslužuje puno bolju situaciju. Imamo sjednicu koja je zakazana 16. i ne mogu reći da će na nju doći svi predstavnici SDA.

VEZANa VIJEST

Čengić: Moram istaći da je SDA nekada bila majstor procedura. Kada su smjenjivali SDP-ovu, a nakon toga i Konakovićevu Vladu, procedura je trajala dva mjeseca. Sad Dević i Čelik pokušavaju ubrzati procedure. Što se tiče Jasne Duraković, ona se samo držala obećanja koja je dala u kampanji, da želi sačuvati svoj karakter i obraz.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad