Matthew Field, Dragan Mektić i Lazar Prodanović gosti Novog dana

Vijesti 15. jan 202012:23 > 12:27
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Zagađeni zrak u većini bh. gradova uništava zdravlje ljudi. Reakcija vlasti na svim nivoima je nazadovoljavajuća već godinama, a građani se doslovno guše. Amasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Matthew Field uključio se u kampanju “Ne gušimo Sarajevo” uz poruku da su mnogi gradovi u svijetu imali problem zagađenja i da su ga riješili, te da ne mora biti ovako. Ambasador Field gost je Novog dana. U eksluzivnom intervjuu saznajte da li će ostati podrška Velike Britanije Bosni i Hercegovini i nakon Brexita, o pravosuđu u BiH, socijalnim I ekonomskim reformama I mogućnosti održavanja izbora u Mostaru nakon 12 godina. Mathew Field će komentirati i objave britanskih medija o gradovima i planinama u BiH kao savršenim turističkim destinacijama.

Gosti novog dana su Dragan Mektić, zastupnik u Predstavničkom domu PS BiH, i Lazar Prodanović, delegat u Domu naroda PS BiH. Razgovarat ćemo o temama sjednica PS BiH, s posebnim akcentom na imenovanje Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice. Predstavnike zakonodavne vlasti pitat ćemo o najavi povećanja plata zaposlenih u državnoj službi, zloupotrebi službenih vozila, migrantskoj krizi i zaštiti istočne granice BiH.

U rubrici PRESS o aktuelnim duštveno-političkim temama u medijima I na društvenim mrežama govorit će Srđan Puhalo, psiholog i analitičar iz Banjaluke i Adis Nadarević, freelance novinar I tviteraš u Sarajevu.

Gošće emsiije su i sarajevske heroine koje se kreativnošću bore protiv bolesti i negativnosti. Predsjednica udruženja “Kreartivci” Lejla Popara i edukatorica – volonterka Dženana Čatić predstavljaju izložbu i rad brojnih članica udruženja.

Polaganjem cvijeća ispred biste književnika u krugu Doma zdravlja “Dr. Isak Samokovlija”u Goraždu počela je 16. književno-kulturna manifestacija “Dani Isaka Samokovlije – sunce iznad Drine”. Programi će ove godine biti realizirani i u Sarajevu i Fojnici, a sadržaje će u Novom danu predstaviti Sanid Zirak, pomoćnik gradonačelnika Goražda.

Novi dan 16. januara 2020. godine uređuje i vodi Sanela Dujković.

Budite uz Novi dan od 7 do 10 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad