Maloljetnik pokušao opljačkati banku u Sarajevu, ali nije uspio

Vijesti 15. jan 202013:00 > 13:05
N1

Jedan mladić uhapšen je jučer u sarajevskom naselju Hrasno nakon neuspješnog pokušaja pljačke banke, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

VEZANE VIJESTI

Dogodilo se to jučer u 11.25 sati, policijski službenici Treće policijske uprave uhapsili su maloljetnika rođenog 2002. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 289., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Razbojništvo u pokušaju).

On je u 11.20 sati u ulici Azize Šaćirbegović, općina Novo Sarajevo, uz prijetnju pištoljem, počinio navedeno krivično djelo nad uposlenicima u poslovnici “Raiffeisen banke”, gdje su ga zaštitari zadržali do dolaska policijskih službenika.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a maloljetnik je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se kriminalistička obrada nad navedenom osobom.

Podsjećamo, jučer je na društvenim mrežama objavljen i snimak privođenja maloljetnika nakon hapšenja. Pogledajte ga na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad