Predsjednik Bugarske pozvao Tegeltiju u posjetu

Vijesti 15. jan 202013:29 > 13:30
REUTERS/Stoyan Nenov

Predsjednik Vlade Bugarske Bojko Borisov uputio je najsrdačnije čestitke Zoranu Tegeltiji povodom imenovanja za predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i uputio mu zvaničan poziv da posjeti Bugarsku.

“Uvjeren sam da će Vašim ličnim doprinosom i dugogodišnjim profesionalnim iskustvom BiH ostvariti napredak koji će ispuniti velika očekivanja građana za socijalne i ekonomske reforme i učiniti vladavinu prava i borbu protiv korupcije glavnim političkim prioritetima u zemlji”, istakao je Borisov u čestitki.

Borisov naveo je da će, u okviru predsjedavanja Berlinskim procesom 2020. godine, Bugarska nastaviti da pruža podršku BiH do njenog potpunog integrisanja u EU i do pretvaranja Balkana u mirni i prosperitetni region, saznaje se u Savjetu ministara.

“Koristim ovu priliku da izrazim zadovoljstvo aktivnim političkim dijalogom posljednjih godina, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom nivou”, poručio je Borisov.

On je Tegeltiji uputio zvaničan poziv da posjeti Bugarsku, izražavajući uvjerenje da će ta posjeta nadograditi tradicionalno dobre odnose Bugarske i BiH i biti solidan temelj za povećanje potencijala razvoja kontakata između dviju zemalja i njihovo produbljivanje u različitim oblastima od zajedničkog interesa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad