Brčić i Kristić najavile: Šta će se sutra dešavati u Skupštini KS

Vijesti 15. jan 202015:16 > 15:24
N1

Ukoliko postoji 18 ruku, odnosno većina, a tvrdi se da postoji, dajte da se i taj proces u skladu sa propisima završi, kazala je na današnjoj konferenciji Lejla Brčić, ministrica pravde KS.

Brčić je kazala da će sutra biti održane dvije sjednice, jedan u 9:30, druga u 10:00.

“Sutra imamo dvije sjednice, jedna je u pola 10, druga u 10. U pola 10 se treba glasati o finansiranju KS, a odmah nakon toga slijedi ranije zakazana sjednica: 1. potvrđivanje čelnika Kluba SDA u rukovodstvo Skupštine, gospodina Čelika. 2. Zakazivanje datuma kada će skupština glasati o nepovjerenju Vladi”, kazala je Brčić.

Brčić je potom pojasnila kako se može birati novi predsjedavajući.

“Predsjedavajući se može birati unutar rukovodstva, četiri čovjeka koja su u rukovodstvu mogu birati, ali osoba koju izabere Klub Bošnjaka mora biti potvrđena od Skupštine. Ukoliko bude trebao jedan glas da se gospodin Čelik potvrdi u rukovodstvo, tu nema nikakve smetnje to će se izglasati jer je Klub Bošnjaka većinom odlučio da ih u rukovodstvu zastupa gospodin Čelik. Onda će se članovi između sebe dogovoriti ko ostaje predsjedavajući”.

Danijela Kristić, predsjedavajuća Skupštine KS je kazala da su svi obaviješteni o sutrašnjim sjednicama.

“Mail sa službenog maila skupštine KS su dobili predsjednici Klubova kao i predsjednici Klubova naroda. Tako da, obavješteni su predsjednici Klubova a oni će dalje spustiti na svoje članove”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad